Lifespan

Lifespan Integration, en metod grundad av Peggy Pace i USA, är en bearbetningsmetod som stöttar kroppens och hjärnans förmåga att läka sig själv.

Den verkar på en djupare neurologisk nivå genom att använda minnestrådar på en tidslinje som klienten skriver ned, och kan förändra gamla invanda beteendemönster, lösa upp traumatiska och svåra upplevelser som kan kännas som fastlåsta från barndomen. Hjälper med:

  • att bygga ett starkare och mera solidare “jag”
  • att reglera känslor bättre
  • att stärka självförtroende och självkänsla.
  • kan minska ångest
  • ökar insikt om hur obehagliga känslor i nutiden kan ha sitt ursprung i tidiga livsupplevelser genom att använda minnestrådar från tidig ålder till nutid.

Om du har upplevt bristande omsorg under tidig uppväxt är det möjligt att det påverkar dina relationer i ditt nuvarande liv. Lifespan integration fokuserar på att lösa upp anknytningsproblematik och läka anknytningar som har varit problematiska och/eller traumatiska. På så sätt hjälper metoden med att stärka självkänsla och självförtroende.

Lifespan integration fungerar även om du har svårt att komma ihåg ditt förflutna. Under terapin kan en klient som från början har minnesluckor, få ihop bitarna av sitt liv till en sammanhängande helhet.

Lifespan integration bygger på den senaste forskningen om neural plasticitet och hjärnans förmåga att integrera och läka. Om du vill veta mer om detta, läs på hemsidan lifespanintegration.com.

Elinor Tekas

Samtalsterapeut, Lifespan, EMDR terapeut.

Behandling & Rådgivning

Professionell psykologisk rådgivning, samtalsterapi och psykoterapi i Stockholm och online.

Kontakt & Mottagningar

Telefon: 0705-141 252
E-post: elinor.1239@gmail.com

Mottagning: DinInsida, Stortorget 3, 1tr (Gamla Stan, 111 29 Stockholm